Design SuiteAutomatisch muren verbinden

Commando

Locatie

Voorkeuren Vectorworks

Extra > Instellingen

De Vectorworks voorkeur Automatische muurverbinding zorgt ervoor dat muren die elkaar snijden of aan elkaar grenzen in de hoeken, automatisch verbonden worden. Wanneer je muren van elkaar scheidt, worden de afgeschuinde uiteinden bovendien hersteld. Bij muren met een T-verbinding verdwijnt de onderbreking in de zijkant van de muur. Deze optie is zowel van toepassing op muren in 2D als muren in 3D.

Walls_edit02477.png 

Bij muren met componenten waarvoor een hoofdcomponent is ingesteld, worden naast de muren ook de componenten automatisch verbonden. Als de hoofdcomponenten en de andere componenten niet dezelfde vulling hebben, worden ze verbonden met kapjes. Aan de hand van de optie Altijd automatisch verbinden met kapjes bepaal je of componenten met dezelfde vulling verbonden worden met kapjes of met een afschuining (zie Muurcomponenten creëren).

Om de voorkeur in te stellen:

Selecteer het commando.

Vink in de categorie ‘Tekenmethode’ de optie Automatische muurverbinding aan.

Muren automatisch verbinden d.m.v. diagonaal

Muren die d.m.v. diagonaal werden getekend en die parallel lopen en elkaar overlappen of raken, zullen op elkaar inwerken wanneer de Vectorworks voorkeur Automatische muurverbinding aangevinkt is. Er zijn twee soorten interactie mogelijk: enerzijds kan je interagerende muren verbinden door toevoeging, anderzijds kan je interagerende muursegmenten verwijderen door een inkeping te maken. Deze interacties verlopen via een aantal regels:

De bestaande muren die interageren met de nieuwe muren, lichten op tijdens het tekenen.

Toevoeging

De reeds bestaande muur die overlapt wordt, blijft staan; de nieuwe muur die de oude overlapt, wordt niet aangemaakt.

Walls_edit02480.png 

Als de nieuwe muur een uitbreiding vormt met dezelfde stijl als de reeds bestaande muur, wordt deze laatste uitgebreid en wordt de nieuwe muur niet gecreëerd. Als de muren daarentegen verschillende stijlen hebben, wordt de nieuwe muur wel gecreëerd.

Walls_edit02483.png 

Walls_edit02486.png 

Inkeping

Hou de alt-toets (Windows) of de option-toets (Mac) ingedrukt tijdens het tekenen om het overlapte deel van de bestaande muur te verwijderen. De nieuwe overlappende muur wordt niet gecreëerd.

 

Als de nieuwe muur een uitbreiding vormt met dezelfde stijl als de reeds bestaande muur, wordt deze laatste uitgebreid en wordt de nieuwe muur niet gecreëerd.

 

Als de nieuwe muur een bestaande muur gedeeltelijk uitbreid en gedeeltelijk overlapt, wordt het overlapte deel verwijderd en wordt de uitbreiding als een deel van de nieuwe muur gecreëerd.

Wanneer een inkeping vereist dat de bestaande muren van richting veranderen om de juiste oriëntatie te behouden, verandert de muur automatisch van richting (zie De richting van muren).

 

 

Muren verbinden

Muurcomponenten verbinden

Voorkeuren Vectorworks: Categorie Bewerken

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.